предколеден поход 16-17 декември 2023г.

Група

    Организираме двудневен поход по следния маршрут:

   1-ви ден: Бургас - Обзор - Долни чифлик - Аврен. Малко преди  село Аврен има табела за скален манастир ''Монасите", известен и с имената "Св. Благовещение" и "Кишешлика". Разстоянието от пътя до обекта е 500 метра. След обхода с бусовете отиваме до град Белослав. Ще посетим два обекта, които са на територията на стъкларския завод(музея за стъклени изделия на фирмата и подводница "Слава"). Ще се разделим на 2 групи с разменено разглеждане на обектите. Входът за всеки от двата обекта е 8лв. за деца и 12 лв. за възрастни. Времетраенето е около 30 минути на обект. На място ще преценим дали ще отидем с ферибота до центъра на Белослав за обяд. Следващата спирка е село Разделна. Изкачване до крепост Петрич кале за около 30 минути, разглеждане на обекта и слизане до бусовете. Отиваме до Девня и се любуваме на  Девненските извори в парка на града. Музеят на мозайките е затворен в събота и неделя. В Провадия ще нощуваме в познатите ни хотел Костови и Ламбовата къща. Купонът ще бъде в същата механа "Воеводите". Когато ни изпратят менюто, ще го публикувам и всеки предварително да съобщи желанието си. 

  2-ри ден: С превоза отиваме до Провадийските солници. Екскурзовод ще ни изнесе беседа. Връщаме се към Провадия и отиваме в село Староселец. Пешеходен преход до село Манастир през скални манастир(3-4 часа) с познатия ни водач Петър Маджаров. Прибиране в Бургас.

   Цена: около 60лв., включваща пътни разходи, нощувка, нощувката на превозвачите и евентуално входната такса за Провадийските солници.

   Записване при Стефка Янакиева: 0898774073. Трябва да й внесете капаро от 30 лв. и да й кажете имената, ЕГН-то и данните от личната карта, за да изготви списък за хотелите. На който му е по-удобно може да даде и на мен(Румен Атанасов - 0878811503) капарото и личните данни.  

   Хубав ден!