МИНАЛИ СЪБИТИЯ

   С превоз отиваме до бившата резиденция Перла край Приморско. Разходка по заливите. Закриваме летния сезон до септември, но отваряйте от време на време сайта, защото ще публикувам информация за съвместния поход с ТД Стоте войводи на 17 август до Кипилово кале, за летния поход в Родопите 20-28 юли и за 2 планини 2 върха на Алма СВ, гр. Варна. 

Успешно лято!

Спирки и час на тръгване на неделния поход: бул. Иван Вазов - 8 часа; срещу Трета поликлиника - 8,05; Окръжна болница - 8,10; Химически техникум - 8,15; на спирката до Билла след Елкабел - 8,20.

  С буса на Жечо отиваме до село Череша. Срещаме се с ТД Мацките от град Варна. Те ще бъдат около 30 души, като десетина от тях са деца на 5-10 години. Желателно е и от нашата група да има деца за компания. От село Череша за 2 часа и нещо покрай Бяла река стигаме до заведението на поляната на Бяла река. Скара, картофи и напитки ще поръчваме на място, Ако някой желае пъстърва за 12 лв. или шаран за 15 лв. да ми поръча при записването. Обяд от 12 до 13 часа. За час и нещо отиваме до село Зайчар. Ако някой се е изморил ще чака превоза тука.

   С пътнически влак, тръгващ в 9,15 часа от ж.п. гара Бургас се отива до гара Тополица. Обиколка на района и слизане в Тополица или Карагеоргиево. 

Хубав ден!

  Утре в 7,45 часа на спирка Иван Вазов очаквайте 12 местен бус с номер 0479. Хубав ден!

   Съвместно с ТД „Стоте войводи“, гр. Сливен ще проведем поход по следния маршрут: село Ясеново - Трите каи(Коджа кая, Орта кая и Ючкая) - село Билка. Който не желае да изкачва върховете може да ги подсече и да ни чака в село Билка. 

Спирки и час на тръгване: бул. Иван Вазов - 7,45часа; срещу Трета поликлиника - 7,50часа; Окръжна болница - 7,55часа; Химически техникум - 8 часа.

Справки и записвания: Румен  0878811503 или на имейла rum_atanasov@abv.bg

 В събота в Бургас от 18 часа до 24 часа ще има отворен ден на музеите.

   Този маршрут сме го минавали 2 пъти. С буса на Жечо отиваме до село Рупча. По маршрут от Ком-Емине за около 3 часа стигаме до разклона за село Планиница. Който желае да върви по-малко слиза в Планиница и чака Жечо. Останалите за около 2 часа достигаме село Вишна. Ако мостчето над река Луда Камчия е пооправено може да стигнем до гара Дъскотна и там да чакаме Жечо.

Спирки и час на тръгване: бул. Иван Вазов - 8часа; срещу Трета поликлиника - 8,05часа; Окръжна болница - 8,10 часа; Химически техникум - 8,15 часа.

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ      ОТ 3 МАЙ ДО 5 МАЙ 2024г.

 

 Тръгването за Кранево е на 3 май - петък. Първа спирка: срещу Новата поща на бул. Стефан Стамболов(на спирката на такситата до Свободния университет в близост до заведението за дюнери Сезам - 7,30 часа; втора спирка - в глухата уличка зад спирката на Окръжна болница(където са павилиончетата за цветя) - 7,40часа; трета спирка - сладкарница Захаро в комплекс Изгрев(до светофара срещу скейтпарка) - 7,50 часа.

Утре или вдруги ден ще публикувам програмата за екскурзията.

Хубава вечер!

  С буса на Жечо отиваме до село Българи. Зелениката е разцъфнала преди няколко седмици.

От село Българи има 3 маркирани маршрута до село Кости. Къс нов маршрут - 8,8км(изминава се за 3,20часа, по него няма зеленика); 12,4км(изминава се за 4,40часа, нашата група го маркира през 2022г., а през 2023г. го повторихме, има много зеленика); дълъг нов маршрут - 16,7км(изминава се за 6 часа, може да има зеленика). Ще се разделим на групи според възможности и желания. Ако не видим зеленика, на излизане от Кости ще спрем за снимки в резерват Силкосия край пътя.

Страници